“MODELEC blinkt uit in hun service en organisatie: op het moment dat het nodig is, staan ze voor ons klaar om te helpen,” begint Anthony Janssen, Product Engineer bij Hertek. In 2006 gingen MODELEC en Hertek al met elkaar in zee. En Hertek ziet geen reden om uit het bootje te stappen.
Hertek en MODELEC raakten met elkaar in gesprek tijdens de Fire Safety & Security beurs. De 1e verbinding was gelegd. De communicatie tussen Herteks brandmeldcentrales liep toen over 2-draads seriële verbinding. Zij gebruikten het product dat MODELEC leverde, een overspanningsbeveiliging voor seriële interfaces. In deze periode werd Hertek vanuit normering gedreven om voor hun brandbeveiligingssystemen over te stappen van serieel naar glasvezel. Glasvezel is namelijk immuun voor verstoringen als bliksem en EMC.
Hertek had vertrouwen in de kwalitatieve producten van MODELEC. En in de ondersteuning die zij boden om samen de overstap naar glasvezelconverters te maken. Zo voldoen de systemen van Hertek aan de nieuwe normering.

“Er is brand en mensen moeten het pand uit. Het klinkt eenvoudig, maar krijg het maar eens voor elkaar. Zeker bij een groot pand… Hoe voorkom je dat er op de 8e verdieping nog iemand rustig zit te typen, terwijl er op de begane grond een vlammenzee oprijst? Dat is waar wij goed in zijn. Wij bieden al 30 jaar oplossingen voor branddetectie en ontruiming.” vertelt Edward van der Werf, Inkoopmanager bij Hertek.
Hiervoor hebben ze verschillende technische oplossingen. Edward gaat verder: “een voorbeeld hiervan is de bekende rookmelder. Die heeft iedereen thuis ook aan het plafond hangen. Maar je hebt ook de brandmeldcentrale. Dat is het technische brein. Daar kun je verschillende brandmeldsystemen aan koppelen, zoals die rookmelder. Wanneer we meerdere brandmeldcentrales aan elkaar koppelen komt het product van MODELEC om de hoek kijken.”
DANKZIJ MODELEC ZITTEN WE NOOIT ZONDER VOORRAAD
Tijdens de coronatijd was er een tekort aan chipsets. Deze zijn nodig om de glasvezelconverter te produceren. MODELEC voorzag de lange levertijden en ging in gesprek met Hertek. Om te achterhalen wat de impact voor hen gaat zijn. Het antwoord daarop was dat Hertek geen compleet gecertificeerd systeem kon uitleveren. Dus Hertek kon ook niet zomaar een alternatieve en leverbare oplossing toepassen, want deze is niet goedgekeurd. Conclusie: Hertek moest op elk moment glasvezelconverters tot haar beschikking hebben.
Daar nam MODELEC het initiatief in. Om Hertek proactief hierover te informeren. Anthony: “Dat was in die rare coronatijd. Er waren ongekende levertijden en de prijzen rezen de pan uit. Marc Bouwmeester (Accountmanager bij MODELEC, red.) wees ons daar op tijd op. Hij deed onderzoek bij de fabrikant en samen maakten wij een plan van aanpak.”
“MODELEC heeft ervoor gezorgd dat wij nooit zonder voorraad zaten en onverwachts een prijsstijging kregen.” vult Edward aan. “Zo konden wij zekerheid bieden naar onze klanten.”
WE SPREKEN ELKAAR HET LIEFST ZO MIN MOGELIJK
MODELEC is niet alleen maar de leverancier van de Moxa glasvezel converter, maar biedt ook ondersteuning op het moment dat het nodig is. “Wij lossen meestal onze eigen problemen op,” vertelt Anthony. “Maar als zaken toch echt te complex worden en wij er met onze kennis niet uitkomen, dan schakelen we MODELEC in. Uiteindelijk is MODELEC de specialist. Zij onderzoeken het probleem. Om dan vervolgens met de juiste oplossing te komen, laten zij hun meerwaarde zien. En dit allemaal in één korte tijd. Want onze klant wil ook snel antwoord.”
Edward gaat daarover verder: “Daarin sluiten we goed aan op MODELEC; passie voor de klant. Wij zijn altijd gericht op een goede solide oplossing voor de klant. Dat zien we bij MODELEC ook terug. Het is fijn dat wij en onze leverancier daar hetzelfde in staan.”
Hoe minder Hertek en MODELEC elkaar spreken, hoe beter het gaat: “Dat klinkt gek, maar zo is het wel. Dan hebben we gewoon een betrouwbaar product en loopt alles naar verwachting. Eens per kwartaal zitten we met Marc om te bespreken hoe alles gaat. En als we ze echt nodig hebben, dan zijn ze er gelijk,” zegt Anthony.
EEN BETERE COMBINATIE KRIJGEN WE NIET
Als het aan Edward ligt, blijven ze nog lang samenwerken: “Het product dat we nu gebruiken, is een vrij standaardproduct en kun je bij wijze van spreken ook op 20 andere plekken in Nederland kopen. Misschien kost het ergens anders een paar euro minder, maar krijgen we dan ook de goede service die MODELEC ons biedt? Je moet een mix van goede service van de leverancier en goede condities van het product zien te vinden. Die hebben we gevonden bij MODELEC. En die kwaliteit verdwijnt niet.”